Ook deze baribitch is wel eens nerveus...
Hoe vergroeid ik ook ben met mijn saxofoon; ook daar kan ik nog wel eens versteld staan van mijn eigen ongemak.
 
Een masterclass verzorgd door Artvark, dat leek het saxkwintet waar ik in speel wel wat. Dus, met volle bepakking gingen we richting Den Bosch waar we in Huis73 de geweldige muzikanten aantroffen.
 
Na het horen van een aantal nieuwe nummers waren we zelf aan de beurt. Ik zal je zeggen, de zenuwen namen al aardig toe. Het zweet begon al in m’n handen te staan.
 
Nou zit ik wel zo eerlijk in elkaar dat ik daar gewoon over praat. Rolf, de altsaxofonist die ons groepje ging begeleiden, had er zin in. Dus toe ik mijn toenemende mate van nervositeit aangaf moest hij lachen. “Nu al?!”
 
Toen begreep ik nog niet waar hij op doelde.
 
Nu wel.
 
Kijk, podiumangst heb ik niet echt. Tenminste, niet als ik een training of workshop geef. Dan is de spanning gezond en binnen de normale grenzen. Maar nu, met die grote baritonsax in mijn handen is het heel wat anders. Mijn lucht gaat er doorheen en mijn vingers doen het betere werk. En huppekee dan is er muziek.
 
Tenminste, als ik gewoon in een bekende setting speel.
 
Er werd een grote kring gemaakt. Met nog twee dames werden we gebombardeerd tot de ‘baribitches’.
De sfeer was goed.
 
Al snel werd duidelijk dat iedereen even de kring in geroepen werd om te soleren.
Ja. Precies. In je eentje een beetje aanfierelen.
 
Laat ik dat nou echt niet kunnen.
Ik ben een eenvoudige notentikker en speel alles weg wat je me voorzet.
Maar uit de vrije hand…? Paniek!!!
 
In een training laatst had ik er wel veel aan dat ik dan wèl aan kan fierelen, of improviseren, hoe je het ook maar noemt. Daar bleek het programma dat we zorgvuldig samengesteld hadden niet meer passend te zijn. Ter plekke het plan aanpassen, nieuwe oefeningen bedenken, rustig blijven. Dat kan ik.
 
Al had ik het toen ook wel een beetje warm…
 
Fijne dag!
Suzan Vloet

PS: voor wie Artvark niet kent, kijk eens op https://www.artvarksq.com, zeer de moeite waard!
PS: ik sta op de foto...heeeeeel klein ;-)

---

Helpt dit blog jou weer een stapje verder?
Ik hoop het! Met veel plezier schrijf ik regelmatig een blog.
Soms om je te informeren, soms om iets over mijzelf te vertellen en soms om een extraatje uit te delen!

Want ik gun jou een mooie business waarin jij je kennis deelt met een groter publiek.
Een swingende tent waarin jij workshops geeft die het beste uit jezelf halen. Met een publiek dat aan je lippen hangt! Zodat je meer tijd hebt voor andere zaken.

Wil je deze blogs delen? Dan vind ik dat super!
Vind je het leuk om ook mijn video's te zien?
Kijk dan op mijn YouTube-kanaal!

0 Comments

Leave a Comment